Další klíčové jméno zůstává v Kladně, Chroust bude i trénovat

Tadeáš Chroust pomohl Kanonýrům k postupu do superligy | foto: Kanonýři Kladno

Nováček Livesport Superligy z Kladna získal další důležitý podpis. Z Mladé Boleslavi ke Kanonýrům přestoupil Tadeáš Chroust, který už v minulé sezoně ve středočeském městě působil formou hostování.


Svou superligovou kariéru začal v kádru SSK Future, odkud se na dlouhých deset let přestěhoval do Mladé Boleslavi. Jejím hráčem byl i v uplynulé sezoně, kterou ale strávil na hostování právě v Kladně. Kromě herního vytížení bude mít Chroust výraznou roli také ve struktuře klubu, kde bude působit coby šéftrenér mládeže Kanonýrů a trenér kategorie elévů.

Pro kladenské se jedná o další důležitý podpis. V uplynulém týdnu prodloužili spolupráci se svými odchovanci a dvěma výraznými postavami své sestavy Matyášem Bachmaierem a Jakubem Bohuslávkem.

"Udržení Tadeáše bylo pro nás jednou z klíčových priorit. V uplynulé sezoně ukázal, že je stále platným a produktivním hráčem, zároveň skvěle zapadl do týmu, který tu tvoříme. Velmi záhy jsme ho brali jako neodmyslitelnou postavu mužstva na příští sezonu," uvedl v tiskové zprávě na webu klubu generální manažer Kanonýrů David Burda.

A sám Chroust přidává: "Už v průběhu uplynulé sezóny obě strany cítily, že bude zájem pokračovat ve spolupráci. V šatně je super kolektiv, kluci mě vzali a já si vybojoval pozici, která mi vyhovuje. Zároveň jsme splnili cíl, který jsme si před začátkem ročníku dali. A tak bylo logické pokračovat ve společné cestě, na kterou se těším."

Tadeáš Chroust tak rozšíří své bohaté statistiky z nejvyšší soutěže. V superlize odehrál 358 utkání, v nichž nastřílel 166 branek a přidal 96 asistencí. Na Kladně si pak v úspěšné prvoligové sezoně připsal ve 40 zápasech 59 bodů (22+37) a byl nejlepším nahrávačem soutěže!

V Kanonýrech však nebude oblékat jen hráčský dres, nově bude působit i v roli šéftrenéra mládeže. S touto pozicí má velmi solidní zkušenosti, protože ji zastával i v superligové Mladé Boleslavi. "Jsem rád, že Tadeáš přijal nabídku na pozici šéftrenéra mládeže u týmů přípravky, elévů a mladších žáků. Jsem přesvědčený, že jeho zkušenosti z Boleslavi a chuť nám zase pomohou dostat práci s mládeží o nějaký level dopředu," míní Burda.

Vedle šéfovské role bude Chroust jako trenér přímo u elévů. "Nejdůležitější pro bude pořádně poznat prostředí a všechny trenéry. Ale jak jsem měl možnost pozorovat a zjistit v průběhu sezony, tak základy jsou na Kladně na velmi dobré úrovni. Důkazem jsou hráči, kteří se dostali do A-týmu. Mým cílem bude rozšířit širokou základnu dětí, které bude sport bavit a budou mít takové prostředí, ve kterém se budou rozvíjet. K tomu budou samozřejmě potřeba stejně nadšení trenéři, bez kterých by to nešlo," říká Tadeáš Chroust.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se