Štancl po EFT: Fungují nám jednotlivé věci a lépe jsme kluky poznali

Přestože reprezentace juniorů prošla Euro Floorball Tour bez jediné porážky, není to tím nejdůležitějším. O výkonech na turnaji mluvil hlavní trenér výběru Ladislav Štancl, který sledoval především dlouhodobý progres a klíčové aspekty, na nichž bude tým pracovat také v následujícím období.


Turnaj jste završili proti Finům. Jak duel hodnotíte?
Jsme spokojeni s tím, že jsme se drželi cílů, které jsme si do zápasu vytyčili. Stejně jako v předchozích duelech jsme neřešili, o jaké umístění hrajeme. Bylo to pro nás další utkání, další krok v rozvoji. Opět jsme si ověřili, že věci, kvůli nimž jsme do Švédska přijeli, nám zafungovaly. Teď je důležité v nich pokračovat, nezapomenout je a postupně se posouvat dále.

Co konkrétně jste si chtěli odnést a co se povedlo?
Celý víkend jsme se věnovali založení brejku po zisku míčku a základnímu obrannému rozestavení. Také duel s Finy si samozřejmě s odstupem vyhodnotíme, ale i v kontextu předchozích střetnutí se nám tyto věci dařily. Důkazem je, že jsme proti Finsku kromě jednoho gólu vždy skórovali z brejků. To je přesně to, co si chceme odvézt. Zároveň to máme v plánu rozvíjet dále a navázat dalšími věcmi. Je před námi v podstatě celý cyklus a spousta práce - to je to nejdůležitější.

EFT bylo další možností, jak se více poznat s týmem. Co vám ukázali hráči?
Stoprocentně se nám ukázalo, že tým je momentálně dobře nastaven po morální stránce. Osobně jsem s nastavením kluků spokojen. To platí i směrem k tréninku, práci a přístupu. Přestože jsme všechny zápasy otáčeli, je pozitivní to, že jsme skóre vždy obrátili, aniž bychom do toho jakožto trenéři nějak výrazněji zasahovali. Pozitivní je, že fungují jednotlivé věci a zase jsme se s kluky více poznali. Navnímali jsme jejich vlastnosti, silné stránky i to, kde je potřeba zapracovat.

Máte trochu jiný realizační tým než v minulém cyklu. Jak vám to zatím funguje v mírně novém složení či rolích?
Během víkendu jsme si to vyhodnocovali, jelikož jsme tady ze stejného důvodu jako hráči. Také my si hledáme své role, rozložení zodpovědností i práce. Jak si vyhodnocujeme každý zápas herně, vyhodnocovali jsme si i naši práci. Udělali jsme v tomto směru nějaký posun a zatím jsem spokojen s tím, jak fungujeme. Máme rozděleny kompetence a směrem k týmu je pro nás důležitá efektivita i srozumitelnost, což si myslím, že se daří. Ale stále je spousta věcí, jež potřebujeme vylepšit, aby za rok a půl byly na úplně jiném levelu než teď.

Co vás bude čekat do další herní akce?
V první řadě nesmíme zapomenout, co jsme tady udělali, protože do další herní akce v únoru to je poměrně dlouhá doba. Mezitím proběhne několik jednodenních tréninků, při kterých uvidíme širší kádr reprezentace juniorů. Na nich se samozřejmě neudělá tolik práce jako v případě, když máme kluky v užším počtu na několikadenní akci. Důležité bude s kluky zůstat v kontaktu a vědět, jak trénují a v jakém jsou stavu. Neméně důležité je zpracovat si materiály z této akce, aby je kluci měli k dispozici, abychom na ně příště plynule navázali a nemuseli si nic dlouho opakovat.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se